Vis taoppfag.no som: Mobil

FAQ - Side: 1

FAQ

Velkommen til Studentum.no sin FAQ angående høyere utdanning. Her har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar som vi har fått på vårt forum og vår facebook.


SøkSeneste spørsmål


02 jan 2012
Hvordan ta opp fag?
Hei! Jeg er nå 20 år og har sånn halvveis bestemt meg for hva jeg skal studere videre som, eneste problemet mitt da er at jeg tok ingen realfag på videregående, og studiet jeg vil videre på (Geolog) krever S1 og S2 matte + et realfag. Så mitt spørsmål til dere er da, hva anbefaler dere meg å gjøre? Dessverre er ikke matte min sterkeste side, og det å kaste seg ut i S matte og kjemi uten lærer kommer bare til å føre til katastrofe. Så hadde satt stor pris på forslag, og da eventuelt priser på studiene.
Mvh Ida

Svar:

Hei Ida!

Her finner du noen alternativer: Ta opp fag

Disse tilbyr både nettstudier og klasseromsundervisning, og har studiesteder flere steder i landet. Ta kontakt med skolen som foreslås, de hjelper deg med ytterligere informasjon!

Lykke til!

29 nov 2011
Ta videregående som privatist
Hei.
Jeg tok første år musikk, dans & drama, før jeg bestemte meg for ta et friår. Nå ser jeg på mulighetene for å ta videregående som privatist.
Spørsmålet mitt er; hvilke fag trenger jeg å ta for å få et fullverdig vitnemål, når jeg ikke kan benytte meg av 23/5 regelen?

Svar:

Hei!

For å få generell studiekompetanse trenger du fagene norsk, engelsk, samfunnsfag, historie, matematikk og naturfag, i tillegg til fullført og bestått 3-årig videregående utdanning, fagopplæring eller 23/5. Privatistkontorene tilbyr privatisteksamen i alle fag på videregående nivå, og vet hvilke fag du trenger etter å ha tatt førsteåret av musikk, dans og drama.

Anbefaler deg derfor å ta kontakt med ditt lokale privatistkontor. De fleste har oppmelding via privatistweb mellom 25. august og 15. september for høstsemesteret, og mellom 15. januar og 1. februar for vårsemesteret.

Lykke til!

21 okt 2011
Hvordan tar man opp fag?
Hei! Jeg går på folkehøgskole i år, og må ta opp noen fag til neste år for å komme inn på barnevernspedagogikk i Tr.heim. Jeg lurer rett og slett på hvordan man gjør det? Hvor mye koster det hvis man skal studere på egen hånd? Når og hvor foregår eksamen? Når og hvor søker man om å ta opp fag? Kan man ta opp hvilket som helst fag? Hva er alternativene på å ta opp fag? Med eller uten undervisning osv ?
mvh Tina

Svar:

Hei Tina!

Det er mange muligheter for deg som vil ta opp fag fra videregående. Vi har gjort et søk for deg: Ta opp fag!

De fleste skolene som tilbyr elever å ta opp fag, tilbyr alle studieforberedende fag, ja. Det finnes også ulike ordninger med nettstudier og fjernstudier. Anbefaler deg å ta kontakt med en av skolene som foreslås her. De kan svare deg på alt du måtte ha av spørsmål. :)

Lykke til!